Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen johtokunnan kokous 22.8.2013

Kokouksen esityslista löytyy täältä: 22.8.2013 kokous tai sitten voi hakea kaupungin esityslista/pöytäkirjahaulla: http://ktweb.tampere.fi/ktweb/

Kokouksen PAPEJO:22.8.2013 16:00:00 esityslista:

 §  Liitteet   Otsikko
51 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
52 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen
53 Läsnäolo- ja puheoikeuden myöntäminen
54 Ajankohtaiskatsaus
55 Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen tuotantojohtajan varahenkilöiden nimeäminen
56 Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen vuoden 2013 palvelusopimuksen tarkistaminen
57 Perusopetuksen sekä koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan palvelusopimuksen 2013 tarkistaminen
58 Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen vuoden 2013 vuosisuunnitelman muuttaminen
59 A-Kiinan opetussuunnitelman lisääminen perusopetuksen opetussuunnitelmaan
60 2 kpl Tampereen kansainvälisen koulun opetussuunnitelman lisääminen Tampereen kaupungin perusopetuksen opetussuunnitelmaan
61 1 kpl Esiopetuksen asiakastyytyväisyys ja henkilökunnan laatukyselyn tulokset vuonna 2013
62 Tiedotusaineisto

Esityslistasta mietteitä

Tällä kertaa ei kokouksessa ollut teknisten palvelusopimusten päivittämisen ja aikaisemmin jo läpi käytyjen säästötavoitteiden läpikäyntiä (joissa siis ei mielestäni ollut mitään järisyttävää, mahdotonta toteuttaa tai pahasti palvelun laatua* heikentäviä juttuja).

Ainut hieman mielenkiintoisempi asia oli esiopetuksen asiakastyytyväisyyden ja laatukyselyn tulokset tältä vuodelta, jonka senkin tulokset olivat liki samanlaisia vuoden 2011 vastaavan kanssa.

Kyseisen kyselyn vanhempien vastausprosentti tippui kuitenkin huolestuttavan alas, 49% (2011) -> 37% (2013). Lisäksi oli jännä huomata miten harva isä oli vastannut kyselyyn (äidit olivat vastanneet yksinään kyselyyn liki 90% vastaajista).

Vanhemmat kokivat esiopetuksen laadun edelleen hyväksi (jopa paremmaksi kuin vuonna 2011) vaikka henkilökunnan mielipide samasta asiasta oli hieman laskenut.

Yksittäisistä asioista oikeastaan vai opetus- ja oppimistilojen sekä lasten osallistamisen suhteen saatiin asteikoilla 1-5 alle 4:n arvosana (nytkin vain hieman alle nelosen) kun muissa kohdissa oltiin vanhempien ja henkilökunnan näkökulmasta nelosen päällä. Ei nuo kovin huonoilta tuloksilta vaikuttaneet (poislukien vastausprosentti).

Tutkimuksen tuloksia kannattaa katsoa tarkemmin esityslistan liitteistä (pdf-tiedosto).


* Mutta on toki huomattava, että jatkuva ”säästöputki” väistämättä heikentää palvelun laatua kun henkilöresursseja minimoidaan ja muita toiminnan varoja pienennetään. Täytyy toivoa että joskus päästäisiin aikaan jolloin ei esim. perusopetuksen (ja varhaiskasvatuksen) puolella elettäisi jatkuvan lisäsäästämisen ajassa. Olisi kiva tietää milloin on ollut viimeksi vuosi ettei olisi ollut säästölistaa tai tilannetta jolloin on pyritty tasapainottamaan taloutta…

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.